Avertismentul dur al lui Macron pentru Europa de Est

Data actualizării: Data publicării:
Leaders Meet In Brussels For European Council Meeting - Day One
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 19: French President Emmanuel Macron arrives ahead of a European Council Meeting at the Council of the European Union building on October 19, 2017 in Brussels, Belgium. Britain's Prime Minister Theresa May attends along with the other 27 members Heads of State. Under discussion are the Iran Nuclear Deal, Brexit and North Korea. Mrs May has offered assurances to EU nationals that her government will make it as easy as possible to remain living in the United Kingdom after Brexit. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Preşedintele Franţei a dat o lecţie dură pe un ton glumeţ. Emmanuel Macron spune că Uniunea Europeană nu este un meniu „à la carte”, din care îţi alegi numai ce îţi convine. Cine nu acceptă normele ei nu se mai atinge de fonduri europene, a avertizat acesta. 

Avertimentul lui a ţintit mai ales spre liderii din Europa de Est care nu vor să accepte refugiaţi şi nici să respecte valorile comunitare.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „Cei care creează criza sunt tocmai cei care vă explică pe urmă că Europa nu se poate pune de acord. La un moment dat, regulile sunt simple, cum am văzut şi în cazul Brexitului , ţările care nu vor avantajele Frontexului şi ale solidarităţii vor trebui să iasă din Schengen. Ţările care nu vor avantajele aduse de Europa să nu se mai atingă de fondurile structurale. Trebuie ca primăvara viitoare să avem cu adevărat această discuţie. Europa nu e un meniu à la carte, e un proiect politic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri