Avertismentul lui David Attenborough: „Prăbușirea civilizației noastre se vede la orizont”

Data actualizării: Data publicării:
David Attenborough_shutterstock_1039038541
Foto: Shutterstock

Naturalistul David Attenborough, desemnat luna trecută cea mai populară persoană în rândul britanicilor, a tras un semnal de alarmă cu privire la viitorul omenirii la deschiderea discuţiilor pe teme climatice din cadrul conferinţei care are loc la Katowice (Polonia).

David Attenborough_shutterstock_1039038541
Foto: Shutterstock

Cunoscutul prezentator le-a spus liderilor lumii că „acum avem în față un dezastru provocat de om la nivel global. Cea mai mare amenințare în următoarele sute de ani: schimbarea climatică”.

„Sunt aici doar ca să reprezint vocea oamenilor. Oamenii au vorbit. Lideri ai lumii, trebui să conduceți. Dacă nu luăm măsuri, prăbușirea civilizației noastre și dispariția a unei bune părți din natură la nivel mondial se vede la orizont”, a adăugat el, potrivit CNN.

La această întâlnire, omul de televiziune are rol de mediator între public şi legislatori: „Oamenii au vorbit. Mesajul lor e clar. Timpul se scurge. Vor ca voi, legislatorii, să luaţi atitudine”.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a spus, la rândul său, că schimbările climatice reprezintă deja „o problemă de viaţă şi moarte” pentru multe ţări.

Potrivit News.ro, el a explicat că lumea nu este deloc aproape de unde ar trebui să fie în ceea ce priveşte emisiile de carbon. În opinia sa, conferinţa din Polonia este un efort de a „redresa barca” şi că va convoca un summit anul viitor pentru a discuta următorii paşi.

Banca Mondială a anunţat că va sprijini cu 200 de miliarde de dolari, pe următorii 5 ani, ţările care vor acţiona împotriva schimbărilor climatice.

Evenimentul sprijinit de Organizaţia Naţiunilor Unite va dura două săptămâni și este cel mai critic la adresa schimbărilor climatice de la cea de la Paris din 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri