Avertismentul MAE privind codul roșu de caniculă din Portugalia

Data publicării:
INDIA CANICULA MORTI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care călătoresc în Portugalia privind codul roșu de caniculă pentru centrul acestui stat și cel portocaliu pentru restul țării și recomandă ocolirea zonelor cu incendii de vegetație din regiunea Leiria.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Portugheze că Institutul portughez al Mării și al Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare meteorologică de caniculă — nivel cod roșu pentru centrul Portugaliei (Lisabona, Santarém, Setúbal și Bragança) și cod portocaliu pentru restul țării. Avertizarea este valabilă pentru data de 18 iunie 2017, în intervalul orar 05.22 — 20.59. IPMA a anunțat că valul de căldură și disconfort termic va continua până luni, 19 iunie", se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea/ocolirea zonelor cu incendii de vegetație din regiunea Leiria, precum și a căilor de circulație din zonele centrale, aflate sub cod roșu, din cauză că în aceste zone s-au înregistrat deja zeci de persoane decedate, relevă sursa citată, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213968812, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii call center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Portugheză: +351 927 411 628.

„MAE recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/PT-Portugalia.html, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie", se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri