Avertizare MAE. Tările europene care vor fi afectate de caniculă

Data publicării:
caldura canicula meteo soare
FOTO: shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Olanda, Croația și Italia că în aceste țări va fi cod portocaliu de caniculă în următoarele zile.

Astfel, în Olanda, în perioada 23-26 iulie mai multe regiuni vor fi afectate de caniculă, iar autoritățile au emis cod portocaliu de temperaturi ridicate.

„A fost activat Planul Național pentru căldură extremă și se recomandă populației luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării și a supraîncălzirii organismului.De asemenea, Căile Ferate Olandeze au luat măsuri suplimentare pentru evitarea unui posibil disconfort al călătorilor”, se arată într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

În perioada 23-24 iulie, unele regiuni din Croația sunt afectate de caniculă.

„Astfel, autoritățile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 24 iulie 2019 în regiunile Karlovac, Rijeka, Split și Dubrovnik și un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb și Knin”, transmite MAE.

De aseemenea, în perioada 23-25 iulie, mai multe regiuni din Italia vor fi afectate de caniculă.

„Autoritățile locale au emis cod roșu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie 2019, pentru orașele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florența (Toscana), Perugia (Umbria) și Torino (Piemonte). Pentru ziua de 25 iulie 2019, codul roșu pentru caniculă este extins și pentru orașele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) și Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe orașe din nordul și centrul țării”, arată MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri