Balotelli îl atacă pe primul senator italian de culoare, de la un partid de extremă dreapta: „Poate nu i-au zis că e negru”

Data publicării:
Manchester City FC v Borussia Dortmund - UEFA Champions League
Foto: Guliver/GettyImages

Fotbalistul italian Mario Balotelli l-a atacat pe primul senator de culoare din Italia, într-o postare pe rețelele de socializare, scrie BBC. Toni Iwobi a fost ales senator, duminică, pe listele partidului anti-migrație Liga Nordului.

Poate sunt orb sau poate că nu i-au spus dar este negru. Rușine!!!”, a scris fotbalistul pe Instagram.

Atacantul lui Nice a postat marți o fotografie în care apar Toni Iwobi și liderul partidului, Matteo Salvini, purtând tricouri pe care scrie „Stop invaziei” la un miting împotriva imigrației.

Ulterior, postarea fotbalistului a dispărut.

Născut în Nigeria, Toni Iwobi a venit în Italia în 1976 și a devenit consilier al partidului de extremă dreaptă Liga Nordului în 1995, în orașul Spirano, notează BBC. Potrivit sursei citate, în Italia au mai existat până acum doar deputați de culoare.

Niciun partid nu a putut obţine majoritatea în Parlament în urma alegerilor de duminică şi discuţiile pentru formarea unui guvern vor dura săptămâni, posibil luni. Atât Liga Nordului, cât şi Mişcarea 5 Stele (P5S) susţin că prim-ministrul ar trebui să vină de la partidul lor.

Liga Nordului a obţinut 17% din voturi, faţă de 14% obţinute de partidul lui Silvio Berlusconi, Forza Italia. Coaliţia de centru-dreapta, din care mai face parte şi gruparea Fraţii Italiei, a obţinut 37% în total, cu trei procente mai puţin decât ar fi necesar pentru o majoritate.

Cel mai mare perdant al alegerilor este Partidul Democrat (centru-stânga), al cărui lider, Matteo Renzi, a spus că îşi dă demisia îndată ce s-a format noul guvern.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri