Bărbat arestat în Suedia, după ce o dronă a survolat palatul regal de lângă Stockholm

Data publicării:
Palatul Drottningholm, una din reședințele familiei regale suedeze, situat la periferia capitalei Stockholm, cu gard viu in fata si alei ingrijite
Palatul Drottningholm, una din reședințele familiei regale suedeze, situat la periferia capitalei Stockholm. Foto: Profimedia

Un bărbat suspectat că a manevrat o dronă pe deasupra reşedinţei regelui Suediei a fost arestat în apropiere de Stockholm, au anunţat luni autorităţile suedeze. Țara s-a confruntat în ultima vreme cu mai multe astfel de incidente cu drone care survolează obiective sensibile.

Ziarele din Suedia au scris că bărbatul arestat este este un rus de aproximativ 40 de ani, dar autoritățile nu au confirmat informaţia, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Bărbatul a fost arestat duminică, în jurul orei 13.00 (12.00 GMT), în apropierea castelului Drottningholm, reşedinţa regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi a reginei Silvia, la vest de Stockholm, a informat poliţia.

„Nu confirmăm naţionalitatea acestei persoane. Confirmăm doar arestarea unui bărbat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt poliţiei din Stockholm, Ola Osterling.

Bărbatul reţinut este suspectat că a încălcat legea protejării obiectivelor sensibile.

Arestarea sa intervine la două săptămâni după semnalarea mai multor zboruri de drone de origine necunoscută deasupra unor centrale nucleare suedeze sau a altor obiective sensibile.

Ancheta a fost încredinţată parţial serviciului suedez de informaţii interne - Sapo.

Poliţia a afirmat în weekend că nu este în măsură să dovedească deocamdată că aceste drone au fost desfăşurate de o putere străină, în pofida a aproape 200 de semnalări de zboruri.

O „dronă militară” a fost semnalată la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce survola clădirile parlamentului şi guvernului, precum şi palatul regal în centrul Stockholmului.

Pe fondul tensiunilor cu Rusia legate de Ucraina, Suedia şi-a întărit la mijlocul lunii postura de vigilenţă şi a desfăşurat forţe suplimentare şi blindate pe insula strategică Gotland, în Marea Baltică.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri