Bărbat împuşcat la Bruxelles, după ce a atacat doi militari

Data actualizării: Data publicării:
bruxelles

Un bărbat a fost împuşcat în centrul Bruxelles-ului, vineri seară, după ce a atacat militari cu o macetă.

ACTUALIZARE 23.55. Medicii au confirmat decesul bărbatului.

ACTUALIZARE 23.25. Autorităţile belgiene au revenit, precizând că atacatorul de la Bruxelles se zbate între viaţă şi moarte, după ce iniţial au anunţat că a fost ucis, relatează La Derniere Heure. Atacatorul ar avea aproximativ 30 de ani, ar fi de origine somaleză şi nu era cunoscut serviciilor de securitate pentru legături cu terorismul. 

Un bărbat înarmat cu un cuţit sau o macetă a atacat doi militari, în centrul Bruxelles-ului, a anunţat vineri seară poliţia Bruxelles-Capitale-Ixelles. Bărbatul a fost neutralizat în jurul orei locale 20.15 (21.15 ora României), pe bulevardul Emile Jacqmain.

Agresorul a fost dus la spital, a anunţat Parchetul din Bruxelles, în timp ce forţele de ordine au instalat un perimetru important de securitate.


Potrivit unui martor care lucrează la un restaurant aflat chiar vis-a-vis de trotuarul unde a avut loc atacul, agresorul a strigat "Allah Akbar" (Allah este mare), înainte de a încerca să ucidă militarii.

Unul dintre cei doi militari atacaţi ar fi fost rănit la faţă, iar al doilea la mână, însă ambele răni sunt uşoare.

Oamenii legii au ripostat deschizând focul.

Poliţia a dat asigurări că situaţia este sub control.

Premierul belgian Charles Michel şi-a exprimat susţinerea faţă de militari. “Urmărim situaţia îndeaproape, împreună cu centrul de criză”, a adăugat el pe Twitter.

Potrivit unor surse citate sub acoperirea anonimatului de La Dernier Heure, atacatorul nu era cunoscut pentru fapte de terorism. Deocamdată nu se cunosc motivele sale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri