Bărbatul care a intrat cu maşina în pizzeria de lângă Paris face declaraţii „incoerente”

Data publicării:
masina pizzerie paris twitter

Bărbatul care a intrat cu maşina într-o pizzerie, luni seara, la Sept-Sorts, în Seine-et-Marne, a ucis o adolescentă şi a rănit alte 12 persoane, face declaraţii „incoerente” şi se află într-un „delir al persecuţiei”, a anunţat marţi adjunctul procurorului din Meaux.

Bărbatul este prezentat ca „neavând control” la momentul faptelor şi „foarte confuz cu privire la mobil”, a declarat Eric de Valroger într-o conferinţă de presă, repetând că un mobil terorist este „total îndepărtat”, relatează AFP, citată de News.ro.

După ce a spus la început că a luat „o cantitate importantă” de medicamente, duminică, deoarece „intenţiona să se sinucidă”, „cel vizat face declaraţii incoerente”, a continuat magistratul, care a adăugat că şoferul manifestă un „veritabil delir al persecuţiei”, se consideră „urmărit” şi este convins că jandarmii îl „anchetau” înainte de fapte.

O depistare prin urină a unui consum de stupefiante, care urmează să fie confirmată prin analize sangvine, s-a dovedit „pozitivă”, iar suspectul s-a declarat „un foarte mare consumator de produse stupefiante”, despre care a spus că a început să le consume „încă de la vârsta de nouă ani”, potrivit lui de Valroger.

Testul de alcoolemie căruia i-a fost supus bărbatul, condamnat în 2010 pentru că a condus în stare de ebrietate, s-a dovedit negativ.

Împotriva acestui paznic, în vârstă de 32 de ani, „care nu mai lucrează de mai multe luni, în urma unui accident de muncă”, s-au reţinut încadrările de „omor grav”, „tentativă de omor grav”, „tentativă de omor” şi „conducere sub efectul stupefiantelor”, potrivit procurorului adjunct din Meaux.

El urmează să fie prezentat miercuri în faţa unui judecător de instrucţie.

Luni, imediat după ore locală 20.00 (21.00, ora României), bărbatul a ieşit de pe drumul pe care conducea și a intrat în terasa unei pizzerii, în satul Sept-Sorts, la aproximativ 60 de kilometri est de Paris, şi a ucis o adolescentă în vârstă de 12 ani.

O femeie în vârstă de 44 de ani, care se afla între cele cinci victime declarate în stare de urgenţă absolută, riscă să moară, a declarat procurorul adjunct.

Alte şapte persoane se aflau în stare de urgenţă relativă, iar alte 25 au fost „afectate psihologic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri