Barroso a prezentat starea Uniunii: Cei care au prezis explozia zonei euro au greşit

Data publicării:
JOSE MANUEL BARROSO CE 5319525-AFP Mediafax Foto-THIERRY CHARLIER

Preşedintele Comisiei Europene spune că realizarea uniunii bancare europene este o prioritate şi că va susţine toate eforturile pentru îndeplinirea acestui obiectiv. 

„O soluţie durabilă poate veni numai după corectarea dezechilibrelor economice, după ce vom reda sănătatea economiei noastre. Realizarea unei uniuni bancare este o prioritate şi nu trebuie să pierdem ritmul”, a spus Jose Manuel Barroso.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei Europene i-a mustrat pe pesimiştii care credeau că zona euro se va destrăma din cauza problemelor înregistrate în mai multe state membre.

„Deşi pericolul nu a trecut, ameninţarea la adresa euro este, în esenţă, încheiată. S-a dovedit că pesimiştii care au prezis explozia zonei euro au greşit. Cred că este corect să spun că nu mai există impresia că zona euro se va destrăma”, a afirmat Barroso.

În discursul său, preşedintele Comisiei Europene a cerut din nou şefilor de guvern din statele membre să ia măsuri pentru diminuarea şomajului în rândul tinerilor. Situaţia este alarmată în Spania, unde 6 din 10 tineri nu au un loc de muncă şi în Grecia, unde unul din trei tineri este şomer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri