Bela Kovacs, eurodeputat Jobbik, demascat chiar de Moscova

Data publicării:
bela kovacs

Confirmarea legăturilor dintre eurodeputatul Jobbik şi spionajul rus vine după ce vicepreşedintele comisiei de anchetă a acestui caz din Parlamentul ungar a declarat că politicianul era în contact permanent cu serviciile ruse.

Oficialul ungar a precizat că detaliile colaborării au fost oferite chiar de partea rusă. Cazul a apărut în presa ungară săptămâna trecută, când procurorul-şef al Ungariei a cerut preşedintelui Parlamentului European ridicarea imunităţii lui Bela Kovacs.

Acesta a negat vehement acuzaţiile, iar preşedintele Jobbik a declarat că este vorba de o campanie de discreditare a formaţiunii ultranaţionaliste.

De asemenea, încă un europarlamentar e anchetat pentru că ar fi lucrat pentru Moscova. Potrivit EU Observer, este vorba de un eurodeputat leton, anchetat pentru că ar fi agent de influenţă al Rusiei în Letonia şi în legislativul comunitar. Tatiana Zdanoka neagă cu fermitate acuzaţiile. Ea face parte din Grupul Verzilor, iar în mai multe rânduri a votat împotriva unor rezoluţii prin care Rusia era condamnata pentru acţiunile din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri