Sari la conținut

Berlin | Autorul atacului a fost prins datorită curajului unui martor

Autorul atacului de luni, de la Berlin, a fost prins datorită unui martor care l-a urmărit, a anunţat Poliţia, salutând curajul bărbatului a cărui identitate nu a fost dezvăluită, relatează Le Parisien citat de News.ro.

Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin

Foto: Gulliver-Getty Images

Poliţia din Berlin a fost alertată luni seara, la ora locală 20.07 (21.07 ora României), în legătură cu un atac cu camion în Târgul de Crăciun din Breitscheidplatz. Vehiculul plin urcase pe trotuar şi intrase în plin în mulţime şi în căsuţele instalate.

Camionul reuşise să intre pe o alee mai largă, rezervată în mod normal Pompierilor şi ambulanţelor, ceea ce explică faptul că în trecere a făcut numeroşi morţi şi răniţi.

Atunci când s-a oprit, după cursa sa sângeroasă de zeci de metri, şoferul a reuşit să coboare din cabină şi să fugă.

„A sărit din cabină şi a alergat pe drum, către unul dintre marile parcuri din oraşul Berlin”, scrie Die Welt.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a precizat că autorul atacului a încercat, cu siguranţă, să se ascundă.

Mai mulţi oameni l-au văzut fugind şi au sunat la Poliţie. Iar unul dintre ei a început chiar să îl urmărească, păstrând distanţa, ca măsură de precauţie.

Când atentatorul şi martorul au intrat într-o zonă împădurită, acesta din urmă a sunat la serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă PSAP, pentru a anunţa la telefon unde se află.

Abia după o cursă de doi kilometri, o maşină de patrulă l-a prins pe suspect, în apropiere de monumentul Siegessaule.

Autorul atacului a fost interogat toată noaptea de forţele de ordine. Potrivit presei, este vorba de un pakistanez care a cerut anul trecut azil în Germania.