Berlin | Emil Hurezeanu: O româncă a anunţat că nu îşi putea contacta fiica. Aceasta a fost găsită

Data actualizării: Data publicării:
emil hurezeanu captura 2

"Autoritățile din Berlin nu au comunicat încă identitatea națională a morților și a răniților" în atacul cu camionul de la un târg de Crăciun din Berlin, a declarat marți, pentru Agerpres, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, care a spus că o femeie din România a sunat la numărul de urgență de la Direcția Consulară spunând că fiica sa, despre care știa că s-ar afla în aceste zile în capitala germană, nu mai răspunde la telefon. La câteva ore după apel, fiica acesteia a fost găsită.

 emil hurezeanu captura 2

Actualizare. Fiica româncei care a fost dată dispărută de mama ei a fost găsită în urma cercetărilor, anunţă Emil Hurezeanu.

"Cineva a reclamat absenţa fiicei, mama persoanei respective, domiciată în România, ne-a spus în cursul dimineţii la telefon, la apelul de urgenţă, că fiica ei care locuieşte undeva la graniţa Slovaciei cu Austria ar fi intenţionat să-şi petreacă zilele dinaintea Crăciunului la Berlin, inclusiv vizitând Târgul de Crăciun. Fiica nu semnalase prezenţa în ultimele ore şi mama era neliniştită. În urma cercetărilor şi verificărilor noastre, fiica şi-a sunat mama," a declarat Emil Hurezeanu pentru Digi24.

-----------------------------------------------------------------------------

"Autoritățile din Berlin nu au comunicat încă identitatea națională a morților și a răniților. Răniții sunt răspândiți în mai multe spitale din Berlin. Se anunță o conferință de presă a ministrului de interne al landului Berlin, al senatorului pentru interne de aici, și a șefului poliției într-o oră. E posibil să aflăm mai multe lucruri", a afirmat Emil Hurezeanu, după ce luni seară un camion a intrat intenționat în mulțimea de la un târg de Crăciun din Berlin, 12 persoane pierzându-și viața și alte aproape 50 fiind rănite.

"Între timp, la Direcția Consulară, la numărul nostru de urgență, a sunat o persoană, o doamnă din România care nu-și găsește fiica. Fiica locuiește la granița cu Slovacia și își informase mama că intenționează să petreacă aceste zile la Berlin, inclusiv pentru târgurile de Crăciun. Fiica doamnei nu mai răspunde la telefon. Suntem în situația în care așteptăm toate aceste informații într-o oră — două ore, în conferințe de presă și prin canalele noastre obișnuite de comunicare cu autoritățile statului german", a mai spus ambasadorul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri