Sari la conținut

Berlin. Şoferul camionului „s-ar fi luptat până la sfârşit” cu teroristul

Şoferul polonez al camionului care a intrat în mulţime la Târgul de Crăciun de la Berlin, Lukasz Urban, „s-ar fi luptat până la sfârşit” cu autorul atentatului şi ar fi fost „încă în viaţă, în cabină, în momentul în care vehiculul a lovit oamenii”, au declarat surse apropiate anchetei citate de Bild, relatează News.ro.

Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin

Foto: Gulliver/GettyImages

Pe corpul bărbatului au fost descoperite răni de cuţit, a precizat aceeaşi sursă, citată sub acoperirea anonimatului.

„Probabil că a fost o luptă”, a spus oficialul. Teroristul „l-a lovit de mai multe ori cu un cuţit” pe polonezul de 37 de ani de la care a furat camionul.

Aceeaşi sursă a scris că Lukasz Urban „ar fi tras de volan” pentru a devia camionul.

Când vehiculul s-a oprit, teroristul l-a împuşcat pe polonez, înainte de a fugi.

Paramedicii ajunşi la locul atacului au încercat să îi salveze viaţa bărbatului, dar nu au reuşit.

Proprietarul firmei poloneze care deţinea vehiculul, Ariel Zielinski, vărul şoferului, a insistat încă de la început că maşina a fost furată.

El mai crede că au fost mai mulţi terorişti care l-au atacat pe șofer, pentru că acesta era un bărbat masiv, de 120 de kilograme şi 1,83 centimetri înălţime.

Datele GPS sugerează că vehiculul a fost furat între 15 şi 16 ora locală (16 şi 17 ora României).

La ora locală 15.19 (16.19 ora României) şi 15.44 (16.44 ora României) au existat tentative eşuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a încercat să îl fure, fie de şoferul polonez care încerca să scape.

Camionul s-a deplasat apoi spre Târgul de Crăciun până la ora locală 17 (18 ora României), apoi a făcut o pauză de o jumătate de oră. În jurul orei locale 17.30 (18.30 ora României) s-a apropiat şi mai mult de locul atacului.

Potrivit presei, modul în care s-a deplasat camionul sugerează că şoferul era începător şi a „înecat” motorul.

Între timp, compania poloneză care deţinea camionul a încercat să îl contacteze pe şofer, însă fără succes.

La ora locală 19.34 (20.34 ora României), camionul s-a îndreptat spre târg. La puţin timp după ora locală 20 (21 ora României), şoferul a aprins farurile şi a intrat în plin în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun, omorând 12 oameni.