Bilanț ameliorat în Italia. O veste bună și una proastă în Lombardia

Sergiu Balaban Data actualizării: Data publicării:
coronavirus italia
Foto: Profimedia

Bilanțul epidemiei de coronavirus în Italia a ajuns la un total de 10.779 de morți, după ce duminică au fost anunțate alte 756 de decese, în scădere în raport cu ziua precedentă. Este pentru a doua zi consecutiv când bilanțul deceselor este ameliorat în Italia, țara unde s-au înregistrat până acum o treime din numărul total de decese cauzate de COVID-19 în întreaga lume.

Dintre aceste persoane decedate în ultimele 24 de ore în Italia, 516 sunt doar în Lombardia. O veste bună există totuși și aici: în ultimele 24 de ore, a apărut nevoia de numai 9 paturi în plus la terapie intensivă, în condițiile în care secțiile de ATI erau deja copleșite. Vestea proastă este că situația se agravează în provincia Milano: sunt 546 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, adică mai multe decât în provinciile Bergamo și Brescia, cele mai afectate zone ale regiunii.

Citiți și: Imagini nemaiîntâlnite. Cum arată străzile din Milano

Lombardia este regiunea italiană cel mai crunt lovită, unde numărul cazurilor fatale de COVID-19 este de 6.360. Numărul total al cazurilor confirmate în Lombardia a ajuns duminică la 41.007, după cinci săptămâni de la semnalarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în această regiune.

Diagnosticați pozitiv la Covid-19 în ultimele 24 de ore în întreaga Italie au fost 5.217 pacienți.  Peste 26. 000 sunt internați în spital, cu simptome. Dintre aceștia, 3.906 sunt la terapie intensivă.

Alți 42.588 sunt însă în izolare la domiciliu, cu simptome ușoare sau deloc.

Din 21 februarie până în 28 martie, în Italia s-au vindecat 13.030 persoane. 

S-au efectuat 454.030 teste, dintre care 97.689 au ieșit pozitive - acesta este numărul total de cazuri de infecții înregistrat până acum în Italia, care este pe locul 2 în lume, după Statele Unite.

Cea mai mare creştere zilnică din Italia a numărului de decese provocate de noul coronavirus a fost consemnată vineri (969).

Pe de altă parte, autoritățile italiene au anunțat că din 11 martie până pe 28 martie au fost controlate 3 milioane de persoane și 1 milion de activităti comerciale. 49 de persoane care erau infectate au fost prinse încălcând decretul.

Efectele carantinei afectează, pe de altă parte, 2,7 milioane de oameni în Italia - oameni care și-au terminat economiile, nu au un loc de muncă stabil și sunt constrânși să ceară ajutor.

La nivel mondial, peste 700.000 de persoane au contractat SARS-CoV-2, iar peste 33.000 au decedat din cauza COVID-19.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri