Bilanţul victimelor incendiului din Londra a ajuns la 17 morţi. Familii întregi sunt date dispărute

Data actualizării: Data publicării:
bloc scrum turn londra incendiu
FOTO: Gulliver. Getty Images

Şaptesprezece persoane au murit în incendiul din Grenfell Tower, în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat joi poliţia britanică, relatează BBC News, citat de News.ro.

bloc scrum turn londra incendiu
FOTO: Gulliver. Getty Images

Un bilanţ anterior anunţa 12 morţi şi 78 de răniţi, dintre care 18 în stare critică. Bilanţul morţilor urmează să crească în continuare, avertizează autorităţile.

Comandantul Poliţiei din Londra a anunţat joi că nimic nu sugerează că incendiul din blocul turn de locuinţe sociale ar fi un incident terorist, potrivit The Associated Press.

Pompierii au nevoie de săptămâni să caute şi să ”degajeze” Grenfell Tower

Pompierii vor avea nevoie de săptămâni pentru a căuta şi ”degaja” blocul turn de locuinţe sociale din Londra, apreciază şefa lor, care precizează că unii au fost traumatizaţi de devastarea pe care au văzut-o în incendiul soldat cu 17 morţi, relatează The Associated Press.

Pompierii au stins ultimele flăcări în imobilul cu 24 de etaje şi acţionează acum în vederea asigurării imobilului pentru a continua să caute victime.

Familii întregi au fost date dispărute, iar bilanţul morţilor urmează să crească. Comandanta pompierilor londonezi Dany Cotton a declarat pentru Sky News că va fi un miracol ca cineva să mai fie găsit în viaţă înăuntru.

Pompieri sunt afectaţi de această dramă, spune ea. ”Noi vrem să ne credem «mari şi tari» şi eroi - ei sunt eroi -, dar avem sentimente, iar oamenii au fost absolut devastaţi”, a declarat Cotton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri