Bloomberg: Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România

Data actualizării: Data publicării:
iordache muie

Presa internațională a început să relateze despre gestul obscen făcut de vicepreședintele PSD Florin Iordache, miercuri, în Parlament, după ce, la capătul unui discurs despre independența țării şi independenţa justiţiei și în care a susținut că PSD și ALDE vor merge mai departe cu modificările legislative din sfera justiţiei, a arătat semne obscene, cu ambele mâini, la adresa Opoziției.

Cotidianul american Bloomberg relatează sub titlul „Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România” că „un politician de top din România tocmai a arătat Uniunii Europene degetul mijlociu”.

Bloomberg amintește de modificările din justiție care au dus la recomandările Comisiei Europene în raportul MCV, dar și la rezoluția votată marți în Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, discursul lui Florin Iordache a fost „cel mai sfidător al unui oficial român” la criticile aduse de Bruxelles.

Jurnaliștii mai scriu că Florin Iordache este un apropiat al lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care a fost oprit de la ocuparea funcției de prim-ministru de către două condamnări penale și care ar beneficia de modificările din justiție.

Vom merge mai departe cu toată opoziția dumnavoastră și vom merge mai departe cu toată opoziția pe care Comisia Europeană și Parlamentul European s-a pronunțat împotriva României. România în acest moment este sub presiune pentru că vrem să fim independenți”, a spus Florin Iordache, înainte să arate semnele obscene. Ulterior, acesta a spus că avea mâinile ridicate.

Citește și

Cum explică Florin Iordache gestul obscen făcut în Parlament

Dan Barna: Gestul lui Iordache era adresat de fapt României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri