Bonusuri de 500 de euro pentru lucrătorii care au asigurat îngrijiri la domiciliu în Franța, în timpul pandemiei

Data publicării:
Femeie intr-un mijloc de transport public în Paris
Parisul ar putea intra în alertă maximă din cauza epidemiei. Foto: Profimedia

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că fiecare lucrător social la domiciliu va primi un bonus de 500 de euro pentru eforturile depuse timpul crizei COVID-19. Valoarea totală a pachetului este de 160 de milioane de euro, pentru 320.000 de lucrători sociali, relatează EFE şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Aceşti bărbaţi şi femei au fost cei uitaţi ai sistemului de bonus pentru COVID”, a declarat Emmanuel Macron marți. El a adăugat că statul francez va aloca 80 de milioane de euro, iar administraţiile locale cealaltă jumătate a acestui pachet financiar.

Lucrătorii sociali, care sunt în proporţie de 97% femei, vor primi această primă între lunile septembrie şi decembrie, în orice caz înainte de Crăciun, a mai spus Macron la Toulon.

Şeful statului a dorit să le aducă un omagiu celor care le-au permis unui număr de 800.000 de persoane în stare avansată de dependenţă şi altor 300.000 de invalizi să poată trăi la domiciliu în timpul pandemiei.

În plus, Macron a promis că va fi accelarată până la finalul anului o nouă lege privind asistenţa socială a persoanelor dependente, care între altele ar trebui să amelioreze condiţiile de lucru pentru a face profesia mai atractivă, în condiţiile în care în prezent nu se acoperă toate posturile disponibile.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri