Boris Johnson insistă că nu știa că petrecerile cu alcool încalcă regulile lockdown-ului. Cum a răspuns la întrebarea dacă demisionează

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson gesticuleaza in parlamentul britanic, inconjurat de parlamentari
Boris Johnson este acuzat că a mințit în Parlament. Foto: Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a negat „categoric” că ar fi fost avertizat că prin organizarea unei petreceri cu băuturi în grădina reședinței din Downing Street 10 s-ar încălca restricțiile impuse de lockdown, scrie BBC.

„Nimeni nu m-a avertizat că ar fi împotriva regulilor”, a declarat premierul, adăugând: „Mi-aș fi amintit lucrul ăsta”.

Fostul său consilier Dominic Cummings a spus că l-a avertizat pe Boris Johnson la vremea respectivă și îl acuză că a mințit în Parlament pe această temă.

Întrebat dacă își va da demisia în cazul în care se va dovedi că a mințit în parlament, Boris Johnson a răspuns: „Să vedem ce spune ancheta”.

În prezent este în curs o investigație privind acuzațiile că în timpul lockdown-ului ar fi avut loc mai multe petreceri la reședința din Downing Street 10 și în câteva birouri guvernamentale. Ancheta este condusă de Sue Gray, înalt funcționar guvernamental.

Echipa de investigație a intrat în contact și cu Dominic Cummings, potrivit BBC. Acesta s-a declarat dispus să răspundă oricărei întrebări pe această temă.

Cummings a spus că poate să „declare sub jurământ” că premierul știa despre petrecerile care au avut loc la reședința oficială din Downing Street 10 în timpul lockdown-ului, acuzându-l că a mințit în Parlament.

Dominic Cummings, fost consilier principal al lui Boris Johnson, care a părăsit guvernul în 2020, în urma unor neînțelegeri cu premierul, a scris pe Twitter că Johnson și-a dat acordul ca aceste petreceri să aibă loc.

Boris Johnson și-a cerut scuze în Parlament pentru că a participat la petrecere care a avut loc în Downing Street 10, spunând că nu nu a știut că astfel se înalcă regulile lockown-ului.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri