Boris Johnson: Militari ucraineni sunt instruiţi pe teritoriul Marii Britanii

Data publicării:
Boris Johnson se plimbă alături de Volodimir Zelenski în Kiev.
Zeci de militari ucraineni se află în Marea Britanie pentru cursuri de instruire în utilizarea vehiculelor blindate furnizate armatei ucrainene, a declarat Boris Johnson. Foto: Profimedia

Zeci de militari ucraineni se află în Marea Britanie pentru cursuri de instruire în utilizarea vehiculelor blindate furnizate armatei ucrainene, a declarat joi seară premierul Boris Johnson, potrivit Sky News.

„Pot spune că în momentul de faţă antrenăm ucraineni în Polonia în utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană şi de fapt chiar şi în Marea Britanie, pentru folosirea vehiculelor blindate”, a declarat Boris Johnson.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că aproximativ 25 de militari ucraineni se află în momentul de faţă în Marea Britanie şi că ar putea veni şi alţii în viitor.

Potrivit unui alt oficial de la Londra, militarii ucraineni au sosit săptămâna trecută în Marea Britanie pentru a fi instruiţi să utilizeze vehicule blindate de tip Mastiff, Wolfhound şi Husky. Marea Britanie va furniza armatei ucrainene 120 de vehicule blindate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri