Boris Johnson, numit ministru de Externe de premierul Theresa May

Data publicării:
boris johnson GettyImages-521552554

Boris Johnson / FOTO: Gulliver/GettyImages

Boris Johnson îl va înlocui în funcția de șef al diplomației britanice pe Philip Hammond, care va fi ministru de Finanțe.

Boris Johnson a scris luna trecută, în The Telegraph, că Marea Britanie va putea încheia acorduri de liber-shimb şi cu alte economii în creştere din afara UE.

 „Va continua să existe comerţ liber şi acces la piaţa unică”, a scris Boris Johnson, adăugând că nu este „nicio mare grabă” ca Marea Britanie să iasă din UE.

El nu a oferit detalii privind funcţionarea unui astfel de aranjament, dar a sugerat că Marea Britanie nu va accepta circulaţia liberă şi a subliniat că Guvernul va putea implementa o politică privind imigraţia care să se adapteze nevoilor companiilor şi industriei.

Politicianul a dat asigurări că eventualele consecinţe negative ale Brexit sunt exagerate, dar că guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, criticat de unii activişti pro-Brexit înainte de referendum pentru că a subliniat riscurile ieşire din blocul comunitar, nu trebuie să îşi dea demisia.

„Economia este în mâini sigure. Majoritatea oamenilor raţionali pot vedea că guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a făcut o treabă extraordinară – iar acum, că s-a încheiat referendumul, va putea să îşi continue munca fără să fie în linia de tragere politică”, a explicat Boris Johnson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri