Boris Johnson: Prințul Philp a ajutat monarhia să rămână o instituție vitală

Data publicării:
Boris Johnson cu mască.
Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Foto: GettyImages

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat condoleanțe reginei Elisabeta a II-a, după moartea soțului ei, prințul Philip. În opinia sa, ducele de Edimburgh „a inspirat viața a zeci de mii de tineri”.

Prințul Philip „a ajutat la conducerea monarhiei astfel încât să rămână o instituție vitală pentru echilibrul și fericirea națiunii noastre. A insprat viața a zeci de mii de tineri”, a spus Johnson într-o declarație de presă.

„Gândurile noastre trebuie să se îndrepte spre Majestatea sa și familia ei. Nu au pierdut doar o figură publică foarte respectată și iubită, ci și un soț devotat, un tată și un bunic iubitor și, în ultimii ani, și străbunic. Regina a spus că țara îi datorează soțului ei mai mult decât ar fi recunoscut el vreodată sau decât știm noi. Și sunt sigur că e așa”, a adăugat el.

„Azi îi prezentăm condoleanțe reginei și întregii familii și aducem mulțumiri pentru viața și munca extraordinare ale prințului Philip”, a mai spus Johnson.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă vineri. Prințul avea 99 de ani.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Prințul Philip a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri