Brexit. Boris Johnson: Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, dar nu va părăsi Europa

Data publicării:
boris johnson campanie pro-brexit
Fost ministru de externe, Boris Johnson este acuzat că a mințit în campania pentru Brexit Foto: Guliver/GettyImages

Trebuie să punem în aplicare voinţa poporului şi să ieşim din Uniunea Europeană. Dar acest lucru nu înseamnă că vom părăsi Europa. În niciun caz nu vom renunţa la rolul nostru în cooperarea şi implicarea în Europa la toate nivelurile”, a spus noul ministru de externe al Marii Britanii.

El a precizat că a avut o „discuţie foarte bună” privind afacerile europene cu şefa diplomaţiei UE, Federica Morgherini, cu toate că o cină cu ea a fost anulată, după ce avionul lui Johnson a aterizat de urgenţă la Londra, în urma unei defecţiuni tehnice.

Sunt nerădător să îmi cunosc colegii”, a subliniat oficialul britanic, potrivit News.ro.

Mogherini, care a ajuns la scurt timp după Johnson, a declarat că a avut o discuţie bună cu el „privind chestiunile principale de pe agenda” reuniunii de luni.

Ea a refuzat să fie atrasă în negocieri privind ieşirea Londrei din UE, după ce liderii europeni au subliniat că acestea pot începe numai după ce Regatul Unit va invoca Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

Marea Britanie rămâne un membru UE până la încheierea negocierilor, a adăugat Mogherini.

La rândul său, şeful diplomaţiei Franceze, Jean-Marc Ayrault, care l-a numit pe Johnson „mincinos” săptămâna trecută, a spus luni că a avut o discuţie telefonică „cinstită şi folositoare” cu acesta.

Sunt multe lucruri asupra cărora trebuie să lucrăm cu Marea Britanie, voi discuta întotdeauna cu Boris Johnson cu cea mai mare sinceritate, cu o mare francheţe, cred că astfel trebuie să mergem mai departe”, a declarat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri