Brexit. Klaus Iohannis îi cheamă pe premier, șeful BNR și șefii partidelor la consultări

Data publicării:
iohannis cu microfoane - presidency-2

La consultări se va propune formarea unui grup de lucru pentru evaluarea impactului acestei situaţii.

Aşa cum a anunţat încă de la finalul săptămânii trecute, Preşedintele României doreşte să îi informeze pe participanţii la întâlnire cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie”, informează Preşedinţia, potrivit News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va propune înfiinţarea unui grup de lucru care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii României, să identifice măsurile care se impun în acest context, „cât şi oportunităţile care pot apărea pentru România în situaţia creată”.

O astfel de rundă de consultări a avut loc la Palatul Cotroceni şi săptămâna trecută.

Este important de ştiut că am propus şi s-a acceptat o nouă paradigmă în felul în care vom abroda împreună chestiunile legate de evoluţia UE. Marţi şi miercuri se ţine Consiliul European la care voi participa. După revenirea în ţară, voi invita pe toţi cei care au fost astăzi la Cotroceni pentru a-i informa asupra celor discutate la Bruxelles, pentru a stabili împreună cum vom merge mai departe”, a declarat preşedintele Iohannis la finalul consultărilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.

Şeful statului a spus că pentru toată lumea este clar că Uniunea Europeană are mult de lucru.

Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să îl facem mai bun, mai uşor de înţeles, mai performant. Aceleaşi lucruri sunt valabile şi pentru România”, a continuat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că în România au existat consens şi voinţă politică pentru integrarea europeană, dar nu a existat un proiect post-aderare.

Acum e momentul să recuperăm, e momentul elaborării unui nou proiect de ţară. Pot să îi asigur pe români că această criză are oportunităţi pentru România”, a mai declarat Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri