Brexit. Marea Britanie are planuri de rezervă în caz de eșec

Data publicării:
Britain Politics
Foto: Agerpres

Marea Britanie pune la punct planuri de rezervă pentru cazul puţin probabil ca negocierile cu UE pentru ieşirea din blocul comunitar să se încheie fără un acord, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis, citat de Reuters și News.ro.

Britain Politics
Foto: Agerpres

“În primul rând, nu cred că acest lucru (ieşirea din UE fără un acord – n.r.) este probabil”, a declarat Davis pentru BBC News. “Este în interesul absolut tuturor să obţinem un rezultat bun”, a adăugat el.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului britanic a avertizat că un eşec al negocierilor ar însemna un “rezultat foarte distructiv”, ce va dăuna economic ambelor părţi şi va duce la incertitudine şi confuzie pe plan juridic pentru persoane şi companii.

“Adevărul este că avem planuri de rezervă – pentru toate rezultatele, toate rezultatele posibile ale negocierilor”, a spus Davis.

“Unul dintre motivele pentru care nu vorbim prea mult despre planul de rezervă este pentru că nu vrem ca oamenii să creadă ‚Aceasta încearcă să facă’”, a adăugat el.

Întrebat când va demara May Brexit, ministrul a refuzat să ofere o dată precisă. “Fiecare dată are implicaţii diferite privind când poate răspunde Consiliul (European – n.r.) (…). Nu voi intra în detalii de ce, dar ţine de politică pentru obţinerea succesului”, a adăugat el.

Premierul Theresa May ar urma să activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, ce va da startul oficial procesului de ieşire din UE până la finalul lunii, lansând cele mai compleze negocieri pentru Marea Britanie de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Rezultatul va defini viitorul politic şi economic al ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri