Sari la conținut

Brexit. Măsurile anunțate de premierul britanic

În discursul pe care urmează să-l țină marți pe tema Brexit, premierul britanic Theresa May va anunța ruperea completă a Regatului Unit de Uniunea Europeană, potrivit presei britanice, relatează Agerpres.

Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference

Foto: Guliver / GettyImages

Discursul, așteptat de mai multă vreme, va prezenta cele 12 priorități ale lui May, printre care se numără ieșirea din piața comună și din uniunea vamală, scrie luni ziarul Telegraph, preluat de Reuters.

Aceeași sursă prezintă fragmente din discursul premierului: „Urmărim un parteneriat nou și egal între o Britanie independentă, autoguvernată, globală și prietenii și aliații noștri din UE. Nu o apartenență parțială la Uniunea Europeană, nu calitatea de membru asociat al Uniunii Europene sau orice altceva care să ne lase jumătate înăuntru, jumătate afară. Nu urmărim să adoptăm un model de care se bucură deja alte țări. Nu urmărim să ne agățăm de bucăți din calitatea de membru, când ieșim”, ar urma să spună ea.

Telegraph adaugă că una din temele centrale ale strategiei pentru Brexit va fi restabilirea controlului asupra frontierelor Regatului Unit.

Pe aceeași temă