Brexit | Oamenii de afaceri, îngrijoraţi

Data publicării:
brexit getty

Proprietarii unor mari companii, care au afaceri de zeci de miliarde în Marea Britanie, se tem de o eventuală ieşire a Regatului din Uniunea Europeană şi de ce ar putea reprezenta acest scenariu pentru economia ţării.

„Afacerile au nevoie de acces nerestricţionat pe piaţa europeană de 500 de milioane de oameni pentru a creşte, a investi şi a genera locuri de muncă. Marea Britanie va fi mai puternică şi mai sigură dacă rămâne în Uniunea Europeană.

Sursa: The Times, scrisoare semnată de proprietarii a 36 de companii

Expert german: „Londra îşi va pierde statutul de centru financiar.”

Susţin oamenii de afaceri într-o scrisoare deschisă trimisă cotidianului The Times. Şi experţii germani spun că ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană va avea consecinţe nu doar asupra acestuia, ci şi a întregii Europe.

Dr. Rochel, expert financiar: „Vor fi aspecte negative dacă Marea Britanie părăseşte UE. În primul rând, influenţa financiară va fi transferată la Frankfurt după ce Londra îşi va pierde statutul de centru financiar. În al doilea rând, va avea un impact negativ asupra economiei întregii Europe şi asupra rezultatelor politice.”

Unii germani par să înţeleagă însă motivele pentru care britanicii îşi dorec un referendum, dar speră ca ţara să rămână în blocul comunitar.

„Va fi o mare greşeală dacă Marea Britanie părăseşte UE. UE este un colectiv imens pentru care unitatea şi solidaritatea sunt foarte importante. Înţeleg faptul că Marea Britanie crede că este specială şi că îi va fi mai bine în afara UE, dar eu, ca german, am dubii în această privinţă.”

Refrendumul privind apartenenţa la Uniunea Europeană va avea loc pe 23 iunie. Un sondaj de opinie publicat recent de cotidianul The Telegraph arată că 54% dintre britanici vor să rămână în blocul comunitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri