Brexit | Ungaria se oferă să conducă UE în locul Marii Britanii

Data publicării:
Peter Szijjarto -agerpres-18.9.2015

Foto: Agerpres

Ministrul ungar de Externe a precizat că retragerea Marii Britanii din UE a ridicat serioase îndoieli și întrebări privind chestiuni precum președinția prin rotație a UE și negocierile privind Brexitul. Peter Szijjarto a ţinut să precizeze că Ungaria, susţinută de partenerii din Grupul Vișegrad, este singurul stat al Uniunii Europene care a avut un răspuns de succes la principalele provocări legate de situația „anormală” provocată de criza imigranţilor.

Ungaria este bine plasată pentru a conduce blocul comunitar, date fiind politicile sale lucide bazate pe asigurarea securității publice, a spus Peter Szijjarto. În plus, țara și diplomații ei au primit un feedback pozitiv după ultima perioadă de șase luni când țara a deținut președinția prin rotație a UE, în prima jumătate a anului 2011, a precizat șeful diplomației ungare.

Prima condiție pentru preluarea acestei președinții de la Marea Britanie ar fi o notificare oficială din partea Londrei că nu dorește să exercite acest rol. Consiliul European va decide apoi asupra chestiunii, a explicat ministrul de Externe de la Budapesta partea procedurală a predării-preluării preşedinţiei UE între Marea Britanie şi Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri