Bruxelles, în carantină pentru două ore. Parlamentar: "E o glumă belgiană și nici măcar nu e una bună"

Data publicării:
centrul orasului Bruxelles unde au fost impuse noi restrictii
Belgia este a zecea din lume ca rată a mortalității raportat la populație FOTO: Getty Images

Locuitorii din Bruxelles au fost uimiți să afle că vineri, când în Belgia urmează să se ridice restricțiile de noapte, trebuie să mai stea în carantină două ore.

Oamenii vor fi obligați să intre în case până la ora 22.00. De la miezul nopții, vor fi liberi să iasă din nou, scrie Euronews.

În Belgia, carantina de noapte durează de la 0.00 la 5.00 dimineața. Măsura va fi ridicată vineri spre sâmbătă la miezul nopții și va fi înlocuită cu interzicerea adunărilor cu mai mult de trei persoane în același interval orar.

În Bruxelles însă, carantina începe cu două ore mai devreme, la 22.00. Astfel, până la ridicarea restricției de noapte în întreaga țară, locuitorii din Bruxelles trebuie să stea în case timp de două ore – de la 22.00 la 0.00.

”Aceasta este o glumă belgiană și nici măcar o glumă belgiană bună. Limita mea de toleranță pentru astfel de absurdități a atins punctul cel mai de jos până acum”, a declarat parlamentarul Gilles Verstraeten.

Belgia a început de luna trecută să ridice restricțiile impuse în octombrie pentru a stopa izbucnirea unor noi focare. Școlile și frizeriile, închise în martie, s-au putut redeschide din 19 aprilie. Totodată, a fost ridicată interdicția de a călători în scop turistic în afara granițelor țării.

Următoarea fază a relaxării are loc pe 8 mai, când cafenelele și restaurantele vor putea să deschidă terasele.

Belgia, care are 11,5 milioane de locuitori, este a zecea din lume ca rată a mortalității raportat la populație - peste 24.400 de decese de la începutul pandemiei, potrivit Universității Johns Hopkins.

Rata sa de incidență la 14 zile se ridică în prezent la 392,2 cazuri la 100.000 de locuitori, situându-se în jumătatea inferioară a țărilor UE / SEE, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri