Sari la conținut

Bruxelles - operaţiune antiteroristă încheiată. Suspectul era de fapt un tânăr care studia radiaţiile

 

ACTUALIZARE 19:00. Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Bruxelles confirmă că suspectul cu haină lungă de sub care atârnau fire este un tânăr care ar studia radiaţiile şi undele electromagnetice.

ACTUALIZARE 18:34. Suspectul a fost reţinut.

ACTUALIZARE 18:30. Suspectul, care este „pasiv", după cum afirmă oficiali ai poliţiei, ar fi un student care aduna date despre nivelul radiaţiilor din Bruxelles.


Poliţia a fost anunţată că un bărbat care purta o haină lungă, din care ieşeau mai multe fire ce păreau să facă parte dintr-un dispozitiv exploziv, a fost văzut pe străzile din apropierea centrului. La faţa locului au fost trimişi geniştii şi pompierii.

„O persoană cu haină lungă de sub care ieşeau fire este considerată suspectă”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei pentru cotidianul belgian Le Soir, însă a refuzat să ofere şi alte informaţii.

Jurnaliştii belgieni scriu că suspectul a fost localizat cu precizie. Un alt purtător de cuvânt a asigurat că individul se află „sub controlul” forţelor de ordine dar încă nu a fost capturat. Înainte de a fi preluat de poliţişti, suspectul trebuie verificat de genişti, pentru a fi siguri că nu are explozibil asupra lui.

Perimetrul de securitate include străzile de l’Ecuyer, de la Fourche, Grétry, des Fripiers şi o parte din Place de la Monnaie. Acolo au fost evacuate numeroase clădiri, inclusiv o bibliotecă publică şi mai multe magazine. Municipalitatea din Bruxelles a anunţat că autobuzele 29, 66 şi 71 nu circulă între staţia De Brouckère şi Gara Centrală.

Incidentul survine în condiţiile în care Belgia este în stare de alertă antieroristă după atentatul din 22 martie de la Aeroportul Zaventem şi din metroul capitalei belgiene.

În paralel, poliţia a realizat mai multe raiduri în diverse zone din Bruxelles. Mâine este ziua naţională a Belgiei.