Bulgaria a atras în 2016 mai mulți turiști decât populația țării

Data publicării:
Volvo World Match Play Championship - Previews
Foto: Gulliver/GettyImages

Bulgaria a atras în 2016 un număr record de circa 8 milioane de turişti străini, mai mulţi decât populaţia ţării, potrivit datelor anunţate de ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Volvo World Match Play Championship - Previews
Foto: Gulliver/GettyImages

Ministrul a declarat la televiziunea publică din Bulgaria că în fiecare lună a anului trecut a fost înregistrat un număr fără precedent al sosirilor de vizitatori străini.

Până la 5,5 milioane de turişti străini au fost în Bulgaria în cele mai active patru luni ale sezonului de vacanţă din 2016, a adăugat ministrul, potrivit News.ro.

Numărul de 8 milioane de turişti confirmă estimările anterioare că vizitatorii străini au depăşit în ultimele 12 luni populaţia Bulgariei, care, potrivit celor mai recente stratistici, este de circa 7,1 milioane de persoane.

Până la 400.000 de străini au petrecut Crăciunul şi Anul Nou în Bulgaria, a adăugat Angelkova, potrivit datelor care estimează o creştere a numărului de turişti în timpul iernii de 5%-7%.

Numărul bulgarilor care şi-au petrecut sărbătorile într-o staţiune de iarnă a fost de circa 200.000.

Angelkova a plecat marţi în Rusia, pentru a discuta cu touroperatorii despre pachetele turistice oferite turiştilor ruşi.

Autorităţile de la Sofia au fost îngrijorate că tensiunile dintre Uniunea Europeană şi Rusia şi criza din Ucraina vor duce la scăderea pe termen lung a numărului de turişti din Rusia, piaţă considerată de importanţă majoră pentru Bulgaria.

Statul bulgar a beneficiat însă de tensiunile din ţări precum Turcia şi Tunisia, unii turişti preferând că evite riscurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri