Bulgarii au protestat cu ouă şi roşii pentru a cere autostradă

Data publicării:
protest bulgaria

Sute de oameni au demonstrat, la Vidin, în Bulgaria, pentru autostrada pe care autorităţile o promit de şase ani, dar la care încă nu au început lucrările. Şoseaua de mare viteză ar urma să lege oraşul de pe malul Dunării de capitala ţării vecine. Participanţii la protest cred că de vină pentru întârziere este corupţia.

Locuitorii din Vidin au blocat traficul în oraş, ca să le reamintească guvernanţilor că nu şi-au ţinut promisiunile. Despre autostrada care va lega oraşul de capitala Sofia se vorbeşte de şase ani. Iar anul trecut, în urma unei demonstraţii de amploare, Guvernul a anunţat începerea lucrărilor. Şantierul nu a mai fost, însă, deschis.

„Nu avem drumuri, corupția este mare. Eu merg săptămânal din Vidin la Sofia și fac cinci ore. Din Sofia la Burgas merg doar trei ore, 350 de kilometri, iar aici fac cinci ore pentru 200 de kilometri”, spune un manifestant.

„Vrem autostradă din Vidin până la Sofia. Nu mai putem să mergem pe drumul ăsta. Este zăpadă multă, traficul e foarte mare și se întâmplă mereu accidente”, arată un alt participant la acțiunea de protest.

„Primul protest pentru drumul spre Sofia a fost fix acum un an și guvernul ne-a promis niște lucruri pe care nu le-a îndeplinit”, arată Rosica Kirova, președintele ONG-ului „Unire pentru schimbare”.

Protestatarii au mers până în faţa casei primarului, unde au făcut un om de zăpadă în care au aruncat, apoi, cu roşii şi ouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri