Sari la conținut

Cabinetul de la Londra: David Cameron a anunţat că patru miniştri îşi vor păstra funcţiile

Primul reconfirmat în noul cabinet de la Londra a fost George Osborne. Cel mai apropiat aliat al lui David Cameron îşi va păstra portofoliul de la Finanţe. Totodată, el va fi şi numărul doi în guvernul de la Londra, fiind desemnat şi Primul Secretar de Stat. Funcţia fost deţinută până acum de William Hague.

George Osborne a fost, astfel, recompensat de David Cameron pentru modul în care a gestionat trezoreria în cei cinci ani de coaliţie cu liberal-democraţii, scriu jurnaliştii de la London Standard Evening, în ediţia online. Planul economic pe termen lung al ministrului britanic a fost tema principală a campaniei electorale ce le-a conferit conservatorilor o majoritate absolută la alegerile din 7 mai, apreciază jurnaliştii.

Şi Theresa May va continua să facă parte din echipa condusă de David Cameron. Ea va rămâne în postul de ministru de Interne, devenind cel mai longeviv oficial în această funcţie din ultimii 50 de ani.

După întâlnirea cu premierul, Theresa May a declarat pentru Sky News că proiectul de lege privind interceptările, blocat de liberal-democraţii din cabinetul anterior, va fi una dintre principalele probleme ce vor fi supuse dezbaterii. Proiectul prevede obligaţia pentru furnizorii de servicii de internet şi companiile de telefonie mobilă să păstreze înregistrările fiecărui utilizator timp de un an. Acestea vor conţine informaţii despre apeluri şi mesaje, pagini web vizitate şi emailuri trimise.

Philip Hammond va rămâne ministru de Externe”, a mai anunţat David Cameron pe Twitter. Philip Hammond s-a arătat încântat să reia postul, dar a adăugat: „Înainte de alegeri am anunţat care sunt marile provocări cu care, cred eu, se va confrunta Ministerul de Externe în următorii ani: ameninţarea extremistă, terorismul islamic, ameninţarea Rusiei, aflată în ascensiune, mai agresivă în relaţiile sale cu ţările vecine şi provocarea de a renegocia relaţia noastră cu Uniunea Europeană”.

Acestea sunt principalele problemele asupra cărora se va apleca odată ce îşi va relua activitatea, a mai declarat şeful diplomaţiei de la Londra.

Ultima numire în funcţie din această seară este Michael Fallon, la Ministerul Apărării”, a mai scris pe Twitter Cameron.

David Cameron a devenit primul premier britanic din ultimii 60 de ani care şi-a ajutat partidul să câştige mai multe locuri în Parlamentul de la Londra - 331 acum, faţă de 206, câte avea în cabinetul anterior.