Cadouri în schimbul rămânerii Marii Britanii în UE

Data publicării:
brexit cadou

Cel mai bine vândut ziar din Germania a redactat o listă de promisiuni prin care speră să-i convingă pe britanici să rămână în Uniunea Europeană. Totul începe cu rezolvarea unei vechi dispute despre un gol marcat de englezi în finala Campionatului Mondial împotriva Germaniei validat, deşi nici până azi nu se ştie exact dacă mingea a trecut atunci de linia porţii. Bild scrie că germanii sunt gata să accepte golul. Mai fac şi alte promisiuni. "Nu vom mai glumi pe seama urechilor prinţului Charles şi vom pune prosoape pe şezlongurile de la piscină şi pentru voi." au scris pe prima pagină jurnaliştii germani. „Vă rugăm, nu plecaţi!” este şi titlul de pe prima pagină a publicaţiei Der Spiegel care explică motivele pentru care Germania are nevoie de Marea Britanie. Tot germanii, la fel ca italienii şi francezii au participat săptămâna trecută la un lanţ al prietenei.

„Vocile care vor să ne despartă şi să răspândească ura în societăţile noastre sunt tot mai puternice. Noi vrem să arătăm că suntem uniţi şi că ne iubim”, spune un german.

„Noi credem că ieşirea din Uniunea Europeană este doar o unealtă în mâinile celor de extremă dreapta, iar argumentele pentru această ieşire sunt foarte periculoase”, comentează un italian.

Vecinii de pe celălalt mal al Canalului Mânecii, francezii, au demarat la Londra operaţiunea „Croissantul”, în ideea că dacă nu reuşesc să-i convingă pe britanici cu vorbe, atunci măcar cu mâncare.

Sub titlul „Îmbrăţişează un britanic”, o altă campanie i-a mobilizat pe europeni prin intermediul reţelelor de socializare să-şi arate apropierea de Regatul Unit în cel mai sincer mod posibil - printr-o îmbrăţişare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri