Calendar. Ce urmează după referendumul din Crimeea

Data publicării:
crimeea dupa vot

Iată jaloanele unui posibil calendar pentru săptămâna viitoare:

Luni 17 martie

Rezultatele oficiale ale referendumului din Crimeea urmează să fie anunţate „luni dimineaţa cel mai târziu”. O cerere de alipire va fi adresată Rusiei tot luni.

Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) trebuie să schimbe legislația. Cel mai probabil, va finaliza pregătirea proiectului de lege privind integrarea Crimeei în Rusia. Proiectul va fi distribuit deputaţilor.

Vicepreşedintele american Joe Biden începe o vizită de trei zile în Polonia şi Lituania în vederea unor consultări pe tema situaţiei din Ucraina.

Miniştrii europeni de Externe, care se reunesc la Bruxelles, ar putea adopta sancţiuni vizând Rusia.

Ministrul ucrainean de Externe Andrii Deşciţa este aşteptat la Bruxelles. El urmează să fie primit de către secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

Miercuri 19 martie

Comisia Europeană (CE) urmează să ofere detalii despre o primă tranșă a unui ajutor oferit Ucrainei, în valoare de un miliard de euro.

Vineri 21 martie

Duma de Stat votează asupra unui proiect de lege privind alipirea Crimeei la Rusia.

UE şi Ucraina ar urma se semneze, la Bruxelles, partea politică a Acordului de Asociere, în a doua zi a unui summit european.

Expiră armistițiul dintre forțele ruse și ucrainene din Crimeea.

Potrivit „premierului” autoproclamat al Republicii autonome Crimeea, Serghei Aksionov, integrarea completă a peninsulei în Federaţia Rusa va dura aproximativ un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri