Campania Daily Express continuă. Publicaţia susţine că românii din Marea Britanie vor menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii

Data publicării:
romani ang lia

Românii şi bulgarii aflaţi în Marea Britanie consideră că nu mai e loc şi de alţi compatrioţi, asta susţine cotidianul Daily Express.

"Este deja destul de greu să obţii un loc de muncă. Deschiderea graniţelor nu poate decât să înrăutăţească situaţia pentru toţi". Această declaraţie îi este atribuită unui român fără nume, despre care jurnaliştii britanici afirmă doar că vara culege fructe într-un sat şi iarna spală vase la Londra.

"Sunt oameni aici care contribuie generos la economie şi care ar trebui să fie lăsaţi să stea, iar situaţia lor să fie legalizată, dar nu ar trebui să le mai permită şi altor oameni să vină", vine să întărească afirmaţia o altă româncă anonimă, despre care jurnaliştii englezi spun doar că lucrează ca bonă în capitala Regatului Unit.

Publicaţia Daily Express a lansat o petiţie prin care îi cere premierului David Cameron să menţină restricţiile de pe piaţa muncii şi după data de 31 decembrie. În doar o săptămână, documentul a fost semnat de peste 30.000 de persoane.

O altă publicaţie britanică, Daily Mail, scrie că agenţiile de recrutare din Marea Britanie sunt asaltate de cereri din partea românilor şi bulgarilor. Mulţi dintre solicitanţi însă ar vrea să afle cât de repede pot primi ajutoare sociale.

"Unele familii de romi vor veni în Regatul Unit cu şapte sau opt copii şi vor cere 3.000 de lire sterline pe lună. Dar acesta este sistemul pe care Marea Britanie l-a creat'', a declarat pentru Daily Mail românul Adrian Pop, care lucrează la o firmă de recrutare.

Acesta spune că ar fi refuzat să ajute românii interesaţi doar de ajutoarele sociale. Jurnaliştii britanici estimează că între 50.000 şi 70.000 de est-europeni se vor muta în Regatul Unit din 2014, dacă restricţiile pe piaţa muncii vor fi ridicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri