Campanie de recrutare a cetățenilor moldoveni în armata rusă. Reacția Chișinăului

Data publicării:
poza recrutare moldoveni - deschide.md
 
 
FOTO: deschide.md
 

Decizia vine după ce un site de ştiri de peste Prut a publicat o fotografie în care se văd persoane îmbrăcate în uniforma armatei Rusiei care stau lângă corturi de campanie şi care încearcă să convingă moldoveni să intre în serviciul militar rusesc. Fotografia a fost făcută la Tighina, zona-tampon dintre Republica Moldova şi regiunea separatistă.

Adjunctul ministrului moldovean de externe, Lilian Darii, a spus că această campanie are caracter provocator şi că încalcă legislaţia naţională și internaţională.

El i-a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse, Farit Muhametşin, să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni, se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău. „În acest context, oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional”, se mai arată în comunicat.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri