Carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, în supermarketuri. Motivul

Data publicării:
preturi alimente
Foto: Getty Images

Un studiu făcut în Germania arată că jumătate din carnea de pui din supermarketuri este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.

O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente.

Iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.

Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania. Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri. Oamenii de ştiinţă cred, în ambele cazuri, de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri