Casa de modă Chanel se opune trenului de mare viteză în sudul Franţei

Data publicării:
chanel fb

Casa de modă Chanel a anunţat că va renunţa la toate afacerile sale din Grasse, o regiune istorică din sudul Franţei, dacă autorităţile locale vor permite construirea în acea zonă a unei linii ferate pentru un tren de mare viteză (TGV). Proiectul ar ameninţa terenurile cu iasomie şi trandafiri din care firma franceză realizează celebrul său parfum Chanel N°5, informează BBC, citat de News.ro.

chanel fb

Compania de căi ferate din Franţa afirmă însă că reţeaua de transport feroviar de pe Riviera Franceză are nevoie ”cu disperare” de lucrări de modernizare.

Într-o scrisoare deschisă, casa de modă Chanel a anunţat însă că un astfel de proiect ar reprezenta un dezastru pentru ”activităţile sale artizanale” din jurul oraşului Grasse.

Chanel a precizat că are nevoie de aproximativ 1.000 de flori de iasomie pentru a obţine o sticlă de 30 de mililitri de parfum Chanel N°5.

Legendarul parfum a fost creat de Coco Chanel, după ce creatoarea de modă s-a întâlnit cu un parfumier local, Ernest Beaux, în Grasse, în timpul unei vacanţe de vară pe Coasta de Azur, în 1920.

Părţi ale ciclului de producţie aferent parfumurilor Chanel sunt localizate în regiune de mai multe decenii, iar Grasse, un oraş aflat în apropiere de Coasta de Azur, este adeseori supranumit ”capitala parfumului”.

Însă Compania Naţională de Căi Ferate din Franţa (SNCF), deţinută de stat, spune că întreaga reţea feroviară din regiune are o nevoie ”disperată” de investiţii şi doreşte să construiască în zonă o cale ferată pentru un tren de mare viteză (TGV).

Potrivit SNCF, ruta Marsilia - Nisa este cea mai congestionată din toată Franţa, cu excepţia rutelor din Regiunea Pariziană.

Noul proiect, ce are la bază un buget de 6,7 miliarde de euro, ar putea contribui la scăderea cu o oră a timpului necesar călătoriei între cele două oraşe din sudul Franţei.

Însă Chanel consideră că ”operaţiunile de construire a unui viaduct şi transportul cu regularitate aferent unor trenuri de mare viteză prin mijlocul acelor câmpuri cu flori” va forţa casa de modă ”să nu îşi mai sprijine activităţile artizanale din acea regiune”.

Potrivit reprenzentaţilor casei de modă franceze, calitatea florilor din regiune este ”unică şi excepţională” şi acest element este ”indispensabil pentru realizarea parfumurilor Chanel”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri