Căsătorie post-mortem între doi bărbați în Franța

Data publicării:
xavier-jugele-tw
FOTO: Twitter

Fostul preşedinte francez Francois Hollande şi primarul Parisulului Anne Hidalgo au participat la căsătoria postumă a poliţistului Xavier Jugelé, ucis în atentatul din aprilie, de pe Champs-Elysees, cu partenerul său de viaţă Etienne Cardiles, relatează Le Parisien.

xavier-jugele-tw
FOTO: Twitter

Căsătoria post-mortem este permisă în Franţa în „circumstanţe grave” – atentatele intră în această categorie – şi a unei „intenţii de căsătorie fără echivoc” din partea persoanei decedate, potrivit legii. Preşedintele Republicii trebuie să autorizeze, prin decret, căsătoria, potrivit News.ro.

Potrivit Le Parisien, Jugelé şi Cardiles erau logodiţi, iar ceremonia de căsătorie a fost restrânsă.

Jugelé, în vârstă de 37 de ani, a fost împuşcat pe 20 aprilie, cu trei zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, de către teroristul Karim Cheurfi. Acesta a rănit încă doi ofiţeri şi o turistă germană, înainte de a fi ucis.

Jugelé făcea parte din Compania 32 a Direcţiei de Ordine Publică şi de Circulaţie (DOPC) a Prefecturii Poliţiei din Paris. Hollande i-a acordat postum Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte distincţii ale Franţei.

Ofiţerul a făcut campanie pentru drepturile minorităţilor sexuale din poliţie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri