Cât costă nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry. Doar securitatea evenimentului va costa 30 mil. lire sterline

Data actualizării: Data publicării:
Announcement Of Prince Harry's Engagement To Meghan Markle
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Nunta dintre Meghan Markle și Prințul Harry va fi cel mai mare eveniment de acest gen de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, din 2011. Prințul Harry, în vârstă de 33 de ani, și actrița Meghan Markle, de 36 de ani, își vor uni destinele astăzi, la Capela St. George, a Castelului Windsor.

Announcement Of Prince Harry's Engagement To Meghan Markle
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Nuntă regală în Marea Britanie. Prinţul Harry și actriţa Meghan Markle se căsătoresc astăzi

Harry și Meghan au avut la dispoziție doar 6 luni pentru a organiza fastuosul eveniment, la care vor participa reprezentanți ai familiilor regale din lumea întreagă. Iar costurile nunții vor fi pe măsură. Site-ul de planificare a nunților Bridebook a făcut o estimare a costurilor pentru nunta anului, iar acestea vor depăsi 32 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 36 de milioane de euro.

Doar asigurarea securității mirilor, a invitaților și a locului în care se vor căsători cei doi va costa 30 de milioane de lire sterline.

La nuntă vor participa un total de 800 de invitați, în timp ce la recepția privată are va avea loc după ceremonie sunt așteptate cel puțin 600 de persoane. De asemenea, evenimentul va fi urmărit de pe margine de alte câteva mii de persoane.

Dacă pentru închirierea capelei Harry și Meghan nu vor fi nevoiți să plătească nimic, recepția organizată într-o sală luxoasă, la Frogmore House, le va scoate din buzunar celor doi cel puțin 300.000 de lire sterline, doar pentru închirierea locului.

Invitații vor fi serviți cu delicatese, iar meniul de nuntă va costa aproximativ 100 de lire de persoană, la recepția de prânz, și 300 de lire pe invitat, la recepția organizată seara. În preț este inclusă și plata chelnerilor și bucătarilor care le vor servi și găti oaspeților cele mai bune bucate.

Băutura va adăuga încă 193.000 de lire sterline la costul total. Invitații vor fi serviți cu un pahar de șampanie scumpă la fiecare 30 de minute, iar fiecare oaspete va avea pe masă o sticlă de vin. Pentru nuntă au fost deja cumpărate 1.700 de sticle de șampanie vintage, precum și 650 de sticle de vin și whisky. Se vor servi și cocktailuri, dar și un vin vechi de 15 ani, preferatul lui Meghan Markle.

Rochia miresei, realizată pe comandă de un designer a cărui identitate nu a fost încă făcută publică, a costat 300.000 de lire sterline, iar buchetul miresei va costa alte 110.000 de lire.

Cei mai buni fotografi au fost cooptați pentru eveniment, iar onorariul lor va fi undeva în jurul sumei de 17.000 de lire. Pe lângă fotografii profesioniști au fost angajați și cameramani, care vor surprinde evenimentul din toate unghiurile.

Tortul mirilor va fi făcut de Claire Ptak, de la Violet Bakery, va costa cel puțin 50.000 de lire, iar Harry și Meghan au ales un tort de lămâie, cu cremă și glazură de soc. Este posibil ca mirii să servească două torturi la ceremonie.

Invitațiile de nuntă trimise invitaților din lumea întreagă au costat 30.000 de lire sterline, în timp ce formațiile care vor asigura muzica de la nuntă mai costă încă 300.000 de lire.

Pentru designul recepției și decorațiunile necesare, mirii vor mai plăti încă 130.000 de lire.

Și nu putem uita de verighetele mirilor, realizate din aur galez, o tradiție în familia regală a Marii Britanii încă din 1923.

Dacă Ducesa de Cambridge a avut o singură domnișoară de onoare la nunta ei, pe sora sa, Pippa Middleton, este de așteptat ca Meghan Markle să aibă trei sau patru domnișoare de onoare. Ținutele acestora vor costa 1.000 de lire fiecare.

Prințul Harry va purta un costum fabricat pe comandă de către Royal Air Force, precum și un costum elegant marca Sasvile Row. Toate vor costa în total 8.000 de lire.

Și cum nu poți merge la nuntă într-o rochie de 300.000 de lire, fără ca machiajul și coafura să arate impecabil, Meghan Markle a angajat un hair stylist și un makeup artist care o vor costa 10.000 de lire.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri