Caz șocant. Creatorul unui pătuţ în care un bebeluş a murit sufocat, condamnat la închisoare

Data publicării:
craigwilliams

Creatorul unui pătuţ pentru copii în care un bebeluş din Marea Britanie ''a murit sufocat'' a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, relatează vineri Press Association și Agerpres.



Oscar Abbey, în vârstă de şapte luni, a fost găsit decedat de părinţii săi în luna noiembrie 2016 după ce capul i-a rămas blocat în timp ce încerca să se târască printr-un spaţiu îngust al patului, conform informaţiilor prezentate la audierile de la tribunalul din Leeds.

Potrivit procurorilor, Craig Williams, proprietarul companiei Playtime Beds Ltd care a vândut părinţilor pătuţul, le-a oferit acestora asigurări că este potrivit pentru copii cu vârsta de şase sau şapte luni.

Producătorul din oraşul Rotherham, comitatul South Yorkshire, a continuat să realizeze obiecte similare chiar şi după decesul lui Oscar şi nu a adus modificări modelului, conform informaţiilor prezentate la audieri.



Procurorul John Elvidge a susţinut că acuzatul a demonstrat ''o atitudine complet indiferentă faţă de siguranţa copiilor mici, chiar şi după ce a fost vizitat de poliţie în legătură cu decesul lui Oscar''.

Judecătorul Martin Spencer a declarat la momentul pronunţării verdictului că Williams, în vârstă de 37 de ani, tată a trei copii, a purtat o ''responsabilitate semnificativă'' pentru decesul lui Oscar. ''Ar trebui să suportaţi această povară pentru tot restul vieţii'', a spus Spencer.

Angajatul lui Williams, Joseph Bruce, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la şase luni de închisoare, precizează Press Association. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri