Caz uimitor în Marea Britanie. O tânără căsătorită cu forța a reușit să fugă de soțul ei, în luna de miere

Data publicării:
Travel Images
FOTO: Getty Images

O tânără britanică, care a fost victima unui mariaj forțat, a reușit să scape de soț, în timp ce se aflau în luna de miere. Ea a ajuns singură pe aerportul Heathrow, din Londra.

Odată ajunsă în țară, fata s-a dus direct la poliție și a povestit situația în care se află.

Amanda Read, purtătorul de cuvânt al poliștilor de la frontieră, ce se ocupă cu sclavagismul modern, a declarat: „În urmă cu câteva săptămâni, am avut cazul unei fetei care a ajuns pe Heathrow, după ce a reușit să scape dintr-un mariaj forțat. Ea era în luna de miere. Este un caz pe care încă îl investigăm. Pentru mine, este prima dată când văd o astfel de situație. Cred că s-au căsătorit aici (în Marea Britanie n.r.) și apoi au plecat în luna de miere. Este vorba de o tânără”, potrivit metro.co.uk.

Polițiștii Scotland Yard, alături de cei de la Frontieră, vor să nu se mai lovească de astfel de cazuri, astfel că și-au propus ca identificarea victimelor și a făptașilor să fie mai eficientă. Ei vor fi în special mai atenți la pasagerii care circulă spre și dinspre țări unde mariajul forțat reprezintă o practică mai comună.

Căsătoria forțată este o infracțiune cu consecințe devastatoare. Din păcate, rămâne o practică dăunătoare și trebuie să schimbăm asta”, a declarat Allen Davis, inspector la Scotland Yard.

Mariajul forțat este considerat o infracțiune în Marea Britanie, din 2014, cu pedepse de maxim 7 ani de închisoare. El creează deseori o traumă pentru persoana care nu-și dorește căsătoria. „Poate implica abuz fizic, sexual sau emoțional”, spun autoritățile.

Astfel de cazuri au loc mai ales în Pakistan, Bangladesh și India. De multe ori este vorba de minori obligați de familie să intre într-o căsătorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri