Cazul bizar al dispariției Emanuelei Orlandi, unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului, a fost redeschis după 36 de ani

Data publicării:
emanuela ordi

Vaticanul a început să investigheze informaţiile potrivit cărora o adolescentă care a dispărut în urmă cu 36 de ani este îngropată într-un cimitir de lângă Bazilica Sfântul Petru, informează dpa și Agerpres.



Emanuela Orlandi a fost fiica de 15 ani a unui uşier papal a cărui familie avea cetăţenia statului Vatican. Dispariţia ei în centrul Romei în 1983 reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului.

"Pot să confirm că au deschis o anchetă", a declarat miercuri pentru dpa Laura Sgro, avocata familiei Orlandi. "Ne aşteptăm să-şi facă munca şi să vadă ce s-a întâmplat în urmă cu 36 de ani", a completat ea.

Luna trecută, Corriere della Sera a citat-o pe Sgro spunând că a primit o scrisoare anonimă sugerând că Orlandi ar putea fi îngropată în Cimitirul Teutonic din Vatican.

Scrisoarea spunea: "uitaţi-vă unde arată îngerul" - o presupusă referire la statuia unui înger de lângă mormântul Prinţesei Sofia şi al Cardinalului Gustav Adolf zu Hohenlohe-Schillingsfürst.

Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituţie catolică germană din Roma. El găzduieşte mormintele unor personalităţi catolice vorbitoare de germană sau flamandă care au trăit în Roma.

De-a lungul anilor, mai multe teorii ale conspiraţiei au fost legate de cazul Orlandi.

Dispariţia adolescentei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine; pe seama "Bandei della Magliana", un sindicat al crimei organizate; dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Anul trecut s-a întrevăzut o speranţă în acest caz odată cu descoperirea unor rămăşiţe pământeşti într-o locaţie a Vaticanului din Roma, până când testele criminalistice au exclus orice legătură cu Orlandi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri