Cazul Skripal | Franța va lua măsuri „în zilele următoare”

Data publicării:
macron-putin-crop-getty
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat joi că va anunţa „în zilele următoare” măsurile pe care Parisul le va lua în cazul spionului rus otrăvit în sud-vestul Angliei. Totul duce la convingerea că Rusia este responsabilă, a mai spus acesta.

macron-putin-crop-getty
FOTO: Gulliver / Getty Images

„Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil”, a declarat preşedintele francez în cursul unei vizite în centrul Franţei.

„Totul duce la convingerea că responsabilitatea este a Rusiei şi, în acest sens, munca serviciilor secrete britanice împreună cu serviciile franceze confirmă” acest lucru, a adăugat el în faţa presei.

„Voi anunţa în zilele următoare măsurile pe care intenţionăm să le luăm”, a spus Macron, precizând că urmează să aibă o întâlnire vineri cu cancelarul german Angela Merkel, în cursul serii, la Palatul Elysee.

El nu a indicat dacă aceste măsuri vor viza direct Rusia.

În cursul dimineţii, şeful statului francez a avut o nouă convorbire telefonică cu premierul britanic Theresa May în cazul otrăvirii spionului rus, Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani).

Londra „este recunoscătoare pentru solidaritatea franceză”, a reacţionat un diplomat britanic, sub rezerva anonimatului. „Aşa cum a spus preşedintele Macron în această dimineaţă, unitatea alianţei noastre europene şi transatlantice este esenţială” în această chestiune, a spus el.

Preşedintele francez urmează să inaugureze în cursul serii de joi Târgul de carte de la Paris, al cărei invitat de onoare este Rusia. Circa 38 de autori ruşi au fost invitaţi.

De asemenea, Emmanuel Macron ar urma să efectueze o vizită în Rusia în zilele de 24 şi 25 mai pentru a participa la Forumul economic de la Sankt-Petersburg. Această vizită a fost convenită în principiu în timpul deplasării preşedintelui rus Vladimir Putin în Franţa, când Emmanuel Macron l-a invitat la Versailles la scurt timp după alegerea sa în funcţie, în 2017.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri