Cazul unui interlop care a fugit din România inflamează populația din Marea Britanie. „O bătaie de joc la adresa justiției”

Data actualizării: Data publicării:
adrian preda bmw

The Daily Mail a publicat vineri un articol despre un român care a fost condamnat în România pentru tentativă de omor și șantaj, dar i se permite să umble liber în Marea Britanie, pentru că situaţia suprapopulării închisorilor din ţara noastră ar încălca drepturile omului.

Adrian Preda, un luptător MMA și membru în „Clanul Sportivilor”, a fost condamnat în februarie 2016 la nouă ani şi jumătate de închisoare în România, pentru tentativă de omor, şantaj şi crimă organizată.

După condamnare, lui Adrian Preda i s-a permis să rămână în libertate, sub cauţiune, în timp ce a făcut apel. În decembrie 2017, instanța supremă a confirmat condamnarea, însă interlopul în vârstă de 36 de ani a fugit în Marea Britanie, acolo unde un judecător a decis că nu se pune problema extrădării lui în România pentru că închisorile supraaglomerate din țara noastră încalcă dreptul său de a evita un tratament „degradant”.

Potrivit The Daily Mail, un judecător de la Curtea de Magistratură Westminster, i-a spus acestuia: „Eşti liber să pleci!”

În articol este citat și avocatul interlopului, care a spus că Preda este „foarte norocos!”, în condiţiile în care deputaţii englezi au avertizat că acest caz poate reprezenta un precedent pentru că alţi delincvenţi vor alege să fugă de justiţia de la București în Marea Britanie.

E o hotărâre incredibilă şi face instanţele noastre de judecată de tot râsul în faţa Europei. Cum este posibil să fie corect ca un condamnat pentru tentativă de omor, care se ascunde de România, să fie acum liber să umble pe străzile din Marea Britanie, pe baza îngrijorării unui judecător cu privire la lipsa confortului din închisorile româneşti?”, a spus deputatul Tim Loughton, membru în comitetul pentru afaceri interne.

De asemenea, tabloidul scrie că britanicii plătesc pe lângă decizia „insultătoare” și 56 de lire pentru ca românul să-și parcheze BMW-ul de 60.000 de lire în fața instanței de judecată.

Adrian Preda a fost găsit vinovat de tentativă de ucidere a unui interlop rival într-un centru comercial, atacând victima cu săbii şi cuţite, împreună cu alţi membri ai clanului. Împreună au primit o pedeapsă de 220 de ani de închisoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri