Galerie Foto Ce se întâmplă cu câinii reginei după moartea suveranei? Corgii regali aveau bucătar propriu și li se schimbau așternuturile zilnic

Data actualizării: Data publicării:
QUEEN ELIZABETH II SITTING IN THE BACK SEAT OF HER CHAUFFEUR DRIVEN CAR, POINTING OUT OF THE WINDOW TO HER PET CORGI
Regina Elisabeta a II-a și unul dintre câinii ei corgi, fotografiați în 1986. Foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută ca o mare iubitoare de animale. Îi plăceau caii - călărea cât de des putea -, dar marea ei iubire, care a urmat-o toată viața, au fost câinii corgi, care au ajuns un simbol al monarhiei britanice. După moartea reginei au rămas câțiva câini care au dus o viață cu adevărat regală, cu valet și bucătar propriu, iar presa din insulă se întreabă cine se va ocupa de ei de acum înainte. Pentru a liniști spiritele, trebuie precizat un lucru: familia regală nu lasă nimic la voia întâmplării.

Timp de 85 de ani, din 1933 până în 2018, regina Elisabeta a II-a a avut cel puțin un câine corgi, o rasă care a devenit sinonimă cu Maiestatea Sa, la fel ca Palatul Buckingham.

În 2018, Whisper, ultimul corgi al reginei, a murit, încheind ceea ce era considerat o poveste de dragoste de 85 de ani, scrie publicația The Independent.

Dar chiar și așa, regina nu a rămas complet lipsită de dragoste canină. La vremea respectivă, doi câini dorgi, Vulcan și Candy, i-au supraviețuit lui Whisper - dorgi fiind o încrucișare între unul dintre corgii reginei și un dachshund al surorii sale, prințesa Margaret. Între timp, Vulcan a murit, iar Candy trăiește.

Anul trecut, în timp ce soțul ei, prințul Philip, era internat în spital, regina a primit doi pui de corgi, pe care i-a botezat Fergus și Muick.

Ambele nume au o semnificație specială: Muick a fost numit după unul din locurile preferate ale reginei, aflat lângă castelul Balmoral, iar Fergus - după un unchi pe care nu l-a cunoscut niciodată. Fratele mamei sale, Fergus Bowes-Lyon, a fost ucis în 1915, în Primul Război Mondial.

Din nefericire, Fergus a murit după doar două luni, din cauza unei afecțiuni la inimă, dar regina a primit încă un pui de la fiul ei, prințul Andrew, și nepoatele sale, prințesele Beatrice și Eugenie, cu ocazia zilei în care prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani.

Câinii corgi au fost alături de regina Elisabeta a II-a pe parcursul întregii sale vieți. Foto: Profimedia
Câinii corgi au fost alături de regina Elisabeta a II-a pe parcursul întregii sale vieți. Foto: Profimedia

La moartea ei, regina a lăsat în urmă trei câini, potrivit The Independent.

În 2015, s-a scris că regina nu a mai vrut în mod intenționat să primească alți câini. După ce unul dintre ultimii ei corgi a murit în 2012, i-a spus antrenorului de echitație Monty Roberts că nu vrea să mai primească pui pentru că „nu vrea să lase niciun câine tânăr în urma ei. Voia să termine”.

Prima întâlnire dintre regină și un corgi a avut loc în 1933, când ea avea 7 ani. Tatăl ei, Ducele de York, a cumpărat un corgi pe nume Dookie pentru fiicele lui, Elisabeta și and Margaret. Al doilea corgi, Jane, s-a alăturat trupei și, după ce a născut o serie de pui, doi dintre aceștia, Crackers și Carol, au fost păstrați.

Când a împlinit 18 ani, în 1944, prințesa Elisabeta a mai primit un corgi, Susan, tot de la tatăl ei, acum regele George VI. De când a urcat pe tron, regina a avut peste 30 de corgi, care, deși mai lătrau și mușcau, au dus o viață cât se poate de generoasă pentru un câine.

Viață de câine regal

Trăind la Palatul Buckingham, câinii reginei s-au bucurat de o viață privilegiată, având propria lor cameră, denumită Camera Corgi. Dormeau în coșuri de răchită, li se schimbau zilnic așternuturile și erau vegheați de însăși regina.

Meniul lor era variat și includea iepure proaspăt și vită, servite de un gourmet chef.

De Crăciun, regina îi umplea de jucării și biscuiți.

Câinii erau supravegheați de doi valeți, cărora li se spunea „Doggie 1” și „Doggie 2”.

Ce de va întâmpla cu câinii?

În ciuda dorinței din 2012 a reginei de a nu mai primi câini, în urma ei au rămas trei câini. Ce se va întâmpla cu ei?

Deși deocamdată nu se cunoaște cu exactitate soarta lor, Victoria Arbiter, corespondent la casa regală, a declarat pentru The Independent că există cu siguranță un plan pentru câini după moartea suveranei.

„Putem doar să speculăm despre planuri pentru câini, dar nimic nu este lăsat la voia întâmplării în familia regală”, a spus ea.

Victoria Arbiter ar anticipa că de animale ar urma să se ocupe un membru al familiei sau, dacă nu, de cineva din staff-ul ei.

„Era înconjurată de iubitori de animale”, a spus Victoria Arbiter.

Potrivit publicației Express, în urma reginei ar fi rămas cinci câini: doi corgi, Muick și Sandy, un dorgi, Candy, și doi cockeri spaniel.

Din informațiile jurnaliștilor de la Express, de câini ar urma să se ocupe prințul Andrew, pentru că el este cel care i-a dăruit câinii reginei.

„Îmi imaginez că vor fi îngrijiți de familie, probabil de Andrew, el fiind cel care i-a dăruit reginei, iar câinii sunt destul de tineri”, a declarat biografa Ingrid Seward.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri