Ce vrea România de la Rusia?

Data publicării:
mircea druc captura

„Atât în R. Moldova, cât și în România, sunt două filiere de moștenitori: a celor care au ieșit cu flori înaintea tancurilor sovietice și a celor care au murit așteptăând venirea americanilor. Ce vrea România sau ce așteaptă de la Rusia, ca să vedem de ce se frământă așa de tare clasa politică de la București?”, s-a întrebat Mircea Druc.

SCANDALUL LUKOIL. Reacția Ambasadei ruse: Unele declarații publice pot trimite semnale greșite mediului de afaceri și altor structuri

Rafinăria Petrotel a fost repornită. Fost șef al Lukoil: „Cu șantajul nu merge, prea mult riști”

„România, în mod evident, are probleme cu ea însăși în primul rând”, spune politologul Alexandru Gussi. Există o problemă de încredere a românilor în ei înșiși care face ca problema uniunii cu R. Moldova să fie așa, ca o salvare”, a menționat el.

„România nu știe ce vrea pe multe subiecte, nu numai pe acest subiect”, a adăugat politologul, în opinia căruia aceasta este o întrebare „imposibilă”.

„Iar ideea unei politici coerente față de Federația Rusă este foarte greu de pus (în practică) în momentul în care avem cele două Românii” menționate de Mircea Druc, a arătat Alexandru Gussi.

Ce vrea România de la Republica Moldova? s-a întrebat, la rândul său, realizatoarea emisiunii, Elena Vijulie.

Dan Dungaciu, despre slăbiciunile taberei europene de la Chișinău: Nimeni nu rostește fatidicul cuvânt „NATO”

„E clar”, consideră Mircea Druc. „România a pierdut 11 județe și Ținutul Herța în urma expansiunii unui stat imperial, defuncta Uniune Sovietică”, a completat el. „România, indiferent dacă vrea un partid sau altul, dacă vrea toată populația, sută la sută, în mod inevitabil, lucrurile se corectează de la sine”, crede Mircea Druc. Iar cele șase județe care intră în componența R. Moldova, ca niciodată după două decenii, au acumulat atâta energie națională și acum vor să revină și să se reintegreze. Cum s-a întâmplat și cu Germania, cum sper că se va întâmpla și cu poporul coreean, cum s-a reunit și Vietnamul, așa se va face. Există flux și reflux, o tendință”, a spus Mircea Druc, care consideră că niciodată nu a fost contextul mai favorabil reunirii teritoriilor românești așa cum este acum.

Urmăriți dezbaterea din emisiunea „Kilometrul 0” în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri