Cea mai amplă operaţiune de salvare după al doilea Război Mondial din Marea Britanie: mii de militari vin în ajutorul sinistraţilor

Data publicării:
uk-6

Patru oameni au murit până acum în urma inundaţiilor din Marea Britanie şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Autorităţile britanice au declanşat cea mai amplă operaţiune de salvare a sinistraţilor după cel de-al doilea Război Mondial. Premierul David Cameron a vorbit de o tragedie de proporţii şi le-a cerut oamenilor să se pregătească din nou pentru ce este mai rău. Meteorologii au emis alerte de inundaţii pentru mai multe regiuni din sud-vestul Angliei.

Ploile neîncetate din ultimele săptămâni au provocat un fenomen ciudat în Parcul Naţional New Forest din sudul Angliei. Saturat din cauza precipitaţiilor abundente, la nici jumătate de metru sub pământ, au început să se formeze adevărate pungi de apă.

Inundaţiile au provocat ravagii în zone unde oamenii sunt obişnuiţi cu ploile abundente.

Guvernul a promis noi ajutoare: 10 milioane de lire sterline vor fi alocate pentru micii întreprinzători care au de suferit de pe urma inundaţiilor. Politicienii din opoziţie au criticat executivul pentru felul în care a gestionat până acum criza şi au avertizat că inundaţiile reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale. „Încălzirea globală va avea ca efect mai multe inundaţii şi mai multe furtuni. De aceea trebuie să tratăm acest fenomen ca pe orice altă problemă de siguranţă naţională”, a apreciat Ed Miliband, lider al opoziţiei.

Guvernul a mobilizat 5000 de militari în zonele calamitate. În următoarele săptămâni, soldaţii vor evalua pagubele produse de viituri şi starea sistemelor de apărare împotriva inundaţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri