Cehia anunță închiderea frontierelor începând de luni

Data publicării:
Prague to Celebrate Mozart's 250th Birthday
Foto: Guliver/Getty Images

Guvernul ceh a anunţat vineri că toate frontierele vor fi închise începând de luni atât pentru străinii care vor dori să intre în ţară, cât şi pentru cetăţenii cehi care vor să părăsească teritoriul, pentru a opri propagarea coronavirusului, transmite Reuters şi AFP.

'Emitem o interdicţie de intrare pentru toţi străinii de la miezul nopţii de duminică spre luni, cu excepţia celor care deţin permis de rezidenţă sau permis pe termen scurt de 90 de zile', a declarat premirul Andrej Babis într-o conferinţă de presă după o şedinţă de guvern extraordinară, scrie Agerpres.

'Începând de duminică (spre luni) de la miezul nopţii, interzicem tuturor străinilor intrarea în Cehia şi, în acelaşi timp, tuturor cetăţenilor cehi ieşirea de pe teritoriul ceh', le-a declarat jurnaliştilor şi ministrul de interne Jan Hamacek, citat de AFP.

Decizia vine după ce Republica Cehă a decretat joi stare de urgenţă şi închiderea graniţelor pentru călătorii străini care vin din 15 ţări, printre care Franţa, Germania, Austria sau Marea Britanie, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Între alte măsuri guvernul de la Praga a mai decis interzicerea evenimentelor publice cu participarea a peste 30 de persoane şi închiderea unor spaţii publice cum sunt centrele de sport sau de servicii spa, teatrele, cinematografele, cluburile şi bibliotecile, în timp ce restaurantele vor fi nevoite să închidă la ora 20.00, a afirmat premierul.

În Cehia au fost anunţate până acum 117 cazuri de contaminare cu noul coronavirus. 

EDitor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri