Sari la conținut

Cei Trei Regi Magi au sosit în Spania

Sosirea regilor a fost aşteptată de mii de copii care au umplut până la refuz un bulevard din centrul Madridului. Şi-au adus cu ei pungi cât mai mari, ca să prindă bomboanele aruncate de regi şi de ajutoarele acestora.

Parada celor trei regi magi este o tradiție veche de sute de ani și extrem de iubită în Spania. Copiii sunt învățați de mici să scrie scrisori către regii magi, așa cum alții îi scriu lui Moș Crăciun. La parada de anul acesta a participat şi unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi spanioli ai ultimilor ani, David Bustamante. El a adus zeci de kilograme de bomboane pe care le-a împărţit copiilor.

Întrebat ce le-a cerut Regilor, cântărețul David Bustamante a spus că își dorește „un an mai bun”. „Sănătate şi bunăstare, fericire pentru toată lumea, să vină un an bun, să ieșim din criza aceasta, să se termine corupția, lumea să fie fericită pentru că o merită!”, a spus cântărețul David Bustamante. 

Ziua celor Trei Regi este mai importantă, pentru mulţi spanioli, decât Crăciunul. Credinţa spune că magii de la Răsărit au urmat lumina stelei apărute în noaptea de Crăciun şi au ajuns la Bethleem după 12 zile de la naşterea pruncului Isus. I-au oferit cadouri: aur, smirnă şi tămâie.